Matyó, kalocsai himzések Magyarországról. Eredeti magyar népművésztermékek online boltunkból.

Pár szóban rólunk és termékeinkröl

A magyar kézimunka, hímzés (ruházat, kisebb alátétek, asztalterítők és futók, párnahuzatok, csipkék) igen régi hagyományokkal rendelkezik és szerencsére napjainkban él és fejlődik.
A FolkArtHungary ezen hímzett tradicionális kézimunkáknak széles palettáját kínálja Önnek.

Magyarország egyes régióinak más és más népművészeti hagyományai vannak. Oldalunkon mi főleg a matyó és a kalocsai termékeket kínáljuk.

Mezökövesd városa az alföld északi szélén helyezkedik el. Matyóföld "fővárosa" természetesen a hímzéseiről ismert és híres. A matyó stílusra leginkább a színek és formák gazdagsága, burjánzása a jellemző, és igazi hírnevét a 19. század végén nyerte el.

A hímzés másik közimert központja Kalocsa, a Nagyalföldi régió városa. Az itteni kézimunka szintén gazdag színvilágáról ismert, pedig eredetileg a kalocsai hímzés fehér volt, és csak a múlt század elején tüntek fel először a színes motívumok.

Fontos! Az alábbiak MINDEN termékünkre vonatkoznak:

- FolkArtHungary.com oldalain található termékek mindegyike kézi készítésű (a himzések, horgolások, szegélyezések stb.), és mindegyikét Magyarországon készitették népmüvész mesterek, többnyire Mezökövesden és Kalocsa környékén.

- Minden termék ÚJ, egyik sem használt semmilyen módon.

A Folk-Art-Hungary.com-on megvásárolható termékek mindegyike kézzel hímzett és kizárólag autentikus helyről (Mezőkövesdről, Kalocsáról vagy környékükről) származnak.

Minden termékünket megvásárolhatja a weboldalunkon. Az online vásárlás menetének biztonságát a 2CheckOut.com (U.S.A.) szavatolja Önnek.


A megrendeléseket Budapestről postázzuk, ezt mindenképpen figyelembe kell vennie a megrendelésnél. (további információk a fizetésről és szállításról)

Én és a feleségem (ezen weboldal alapítói) Mezökövesden születtünk, de mi már évek óta Budapesten élünk, és innen is szeretnénk továbbfolytatni a népi hagyományokat.

 

Jó vásárlást!

Keresés az oldalainkon!

Loading
view shopping cart

Legújabb termékeink

Szezonális ajánlat